28.1.08

Carrils més estrets

Aquest matí, a can Bassas, em sembla, el director del Servei Català de Trànsit, Josep Pérez Moya, ha dit que estaven estudiant fer més estrets els carrils d'algunes carreteres per combatre els excessos de velocitat.
Es veu que circular a poca velocitat (80 per hora) en uns carrils amples dóna la sensació que vas més a poc a poc del que realment vas. És a dir, és una qüestió de sensacions.
Anar conduint amb un cotxe ben a la vora, o enmig de dos camions que et sobrepassin 3 metres, en canvi, et dóna una sensació claustrofòbica que fa que aminoris la velocitat. Però per por, per res més, no per prudència en quant a la velocitat que circules. I en tot cas, per seguretat teva i del teu cotxe, no pas pensant en la seguretat de la "col.lectivitat".
No crec que la millor manera de convèncer o d'educar a la gent, en cap tema, sigui provocant por, por i inseguretat...
I per rematar-ho, es veu que el bon senyor ha dit que, gràcies a aquesta mesura, es podríen aconseguir nous carrils per als transports públics, o més voral, o ves a saber què. Patètic!
Tot això m'ha fet pensar en aquesta escala (disseny de Aaron Tang), que es podria posar al costat del carril lateral i anar-la desplegant quan fes falta, ara que hi quedarà lloc.

1 comentari:

vilapou ha dit...

Un moment que el "gif" no funciona. Ara torno, que vaig a sopar.