30.1.21

Diari d'un 2n suplent pel 14F. Un coixí al diari.

Un coixí al diari

Des de fa dos dies, i malauradament veig a venir que passarà els propers 15 dies, quan mires qualsevol portada de diari (jo ho faig en la seva versió digital) comença amb una doble filera de notícies sobre les eleccions. Més o menys, tampoc es pot ser molt precís. No és fins a la tercera fila que ara hi trobem les notícies sobre la Covid, sobre les vaccines, vacunes perquè ens entenguem, sobre l'enduriment de les mesures restrictives a ciutats, pobles i comunitats més o menys autònomes, etc. 

És com un coixí que posa cada mitjà de comunicació per fer més assumible, o més resignada, o més lubricada, la realitat dels efectes de la pandèmia. Sembla un intent de fer oblidar la pressió i el perill de la malaltia, de la mateixa manera que no ens diuen cada dia, com a primer titular, quants morts hi ha hagut. De tant en tant veiem encapçalar un telenotícies amb la trista notícia d'uns morts per accident de trànsit, o les seves estadístiques. Això ja no passa amb la quantitat de morts que ha provocat el coronavirus. És el preu, potser, que hem de pagar per aquest dilema salut vs economia. 

Tot això necessitaria un debat més profund i, probablement, més estudiat, ja ho sé, però ja fa molt temps que crec que ens volen fer normalitzar aquest preu, en vides humanes, que estem pagant. 

La política, la contesa electoral en general, és utilitzada també com efecte sedant quant a l'establishment li interessa. Avui, benvolgut diari, ho deixo aquí.