27.1.21

Diari d'un 2n suplent pel 14F. Anirem de míting?

 Anirem de míting?

Apa que no s'ha muntat un bon embolic quan s'ha sabut que el Govern permetrà que els ciutadans es desplacin per assistir a mítings electorals encara que fer-ho impliqui saltar-se el confinament municipal decretat per frenar l'expansió del coronavirus i constarà com a una dels supòsits que recull el certificat d'autoresponsabilitat.

Abans de tot, jo diria que aquest terme ja estava contemplat a dia d'avui. Que una manifestació o un acte polític et permetia anar allà on fos, sempre amb el "certificat" corresponent. Però tant si és així com si no, avui s'ha despertat una bona onada d'indignació. I amb raó. Estem confinats al nostre municipi sense poder-nos donar el gust de visitar cap lloc fora d'ell, ni anar-hi a veure familiars o amics, ni gaudir d'un paisatge, ni anar a comprar, ni, ni, ni. Els sectors afectats han saltat igualment. L'hostaleria té l'horari que té, els comerços s'han quedat sense cap de setmana, els gimnasos tancats, els centres de

Pilates, i tanta i tanta gent queda afectada per la lluita contra la pandèmia. I, al final, ho hem d'acceptar perquè, crec jo, és la solució que toca ara, tot i que n'hi podria haver d'altres. Jo seria partidari d'haver pres unes mesures més estrictes que es traduïssin en una durada menor, però vaja, no soc pas jo qui ho ha de decidir. (De fet no sé si ho sap ningú qui hauria de prendre aquestes decisions, però potser els sanitaris haurien de ser més escoltats, no?).

I he deixat pel final el sector de la cultura (que m'afecta). Amb un any quasi perdut, sense balls, amb poquíssimes actuacions de tot tipus, música, teatre, circ, etc, té cap sentit deixar anar aquestes perles? No hem de suposar que podem tenir prou criteri sense que ens facin mítings multitudinaris? Algú, a dia d'avui, necessita que el convencin en un míting? Potser sí, i jo no ho veig, però crec que els actes polítics ara són més de reafirmació dels convençuts que no pas de captació de votants nous. I això ho saben els partits i els polítics. Al final el que origina un míting és una notícia al diari, a les xarxes, a la tele; un clip que sí que ha de captar l'atenció del ciutadà.

Per tant doncs, feu actes virtuals que nosaltres ja som prou "eixorits" per discernir el gra de la palla.

Benvolgut diari, ja fa dos dies que no parlo de lo sinyor Illa. Potser està perdent interès.....