14.7.08

Tindrem balances fiscals, demà?

Resposta: No.
Bé, perdó, sí.
No, no, que vull dir que sí, però que no us penseu pas que...
Encara que de fet... algú se les creurà?
Sí... o... no... i no, vull dir... no sé si m'explico...
El passat 12 de juny el Sr. Zapatero va dir "en seu parlamentària" que el dia 15 de juliol el govern espanyol publicaria les balances fiscals. I jo hi afegeixo, les "seves" balances fiscals. Tot això tenint en compte que no hi hagi hagut més problemes tècnics que hagin dificultat el seu càlcul, com havia passat fins ara... els darrers 2 o 32 anys.
L'altre dia el conseller Castells ja ens donava a conèixer uns càlculs que, la veritat sigui dita, a mi, no em van fer cap il·lusió. I ara, a partir d'aquí, suposo que els col·laboradors del ministre Solbes hauran començat a canviar les partides de cantó i demà, en principi, ens faran saber el seu (d'ells) càlcul.
És comptabilitat pura i dura. Ho veiem constantment. El Barça segons la seva (ex o no) junta té un deute de 190 milions d'euros, un 32 mil milions de ptes., i diu que és perfectament assumible, i segons l'oposició (?), el club deu uns 300 milions d'euros que no en ténen res d'assumible. I tot amb els mateixos números, només canviant les partides de lloc. El que deia, enginyeria comptable.
Doncs demà el mateix. Si es publiquen les balances famoses veurem com els números hauran ballat d'un lloc a un altre fins que als seus "presentadors" els sembli correcte. I així aniran fent tos aquells que s'atreveixin a parlar-ne: números cap aquí, números cap allà.
I al poble de la meva àvia deien: I cardat... el manxaire.
Publica un comentari a l'entrada