20.7.08

Ressò de la Trobada

"Temps era temps, explica la llegenda, els pagesos de Calella van veure que un llop es passejava per les seves terres i provocava destrosses. Es van unir tots plegats i van sortir amb les escopetes fins que van aconseguir matar aquella fera. La van exposar a l'entrada del poble i el veterinari va complir el deure d'analitzar l'animal. El primer que va descobrir és que no era un mascle, sinó una femella. L'animal, però, semblava una lloba i així s'ho va creure tot el poble. Heus ací, però, que va aparèixer una dona de Sant Pol cridant indignada que li havien matat la gossa que més estimava, que s'havia escapat de casa i, perduda, va fer cap a Calella".
Aquesta és la llegenda. Hereus orgullosos i víctimes resignades, els calellencs hem vist afegit el nom de "la llopa" al nostre veïnatge i d'aquí n'hem tret tot el suc possible.
D'aquí és d'on ha sortit la Llopasfera, espai de trobada virtual de tot allò que estigui relacionat amb aquest món que ara en diuen 2.0: els blogs, els fotoblocs, Twitter, Facebook, Plurk, webs...
Però la virtualitat no està renyida (fins aquí podríem arribar!) amb l'amistat, el contacte directe, la tertúlia, el bon menjar, la conya marinera, la polèmica, la seriositat, els projectes de futur, els records, l'agosarament i, en resum, la relació entre persones.
Han passat 7 mesos i 3 dies per tornar-nos a reunir i si érem 7 ara hem sigut 14. Això, per a nosaltres, és ja "imparable".
En 6 hores es parla de moltes coses i es toquen molts temes. Des del per què d'escriure un blog o estar al Facebook, a la necessitat de les llicències Creative Commons; de la televisió per internet a la música lliure; d'en Laporta a en Marc Vidal; de les Olimpíades Matemàtiques al congrés de CDC; d'entendre-hi "en Catalunya i tal..." a l'anonimat dels bloggers....
Podria intentar fer un resum exhaustiu però em quedo amb el record una mica barrejat de tots els conceptes i les idees vessades.
I deixo una escala abans de... i després de... El resultat és immillorable.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

segur que a la propera som més... felicitats per la iniciativa josep. va ser un plaer.

Anònim ha dit...

Això ja no té aturador. Quan dius que és la propera? ;-)

MIQUEL PEREZ ha dit...

Ha estat una gran iniciativa. Enhorabona Josep !!

vilapou ha dit...

applejux, el plaer va ser meu, també. Vist pel carrer semblaves més "serio" ;-)
Jaume, quan ho fan allò de l'Iron Man? És per no treure'ls el públic.
Miquel, gràcies, potser t'encarregarem la cobertura legal, amb tot això que ens ve a sobre.