14.3.08

100€ al dia

Ahir al matí, a aquella hora en què m'estava vestint i fent tot allò que es fa de bon matí, anava sentint la ràdio de fons. La veu d'en Bassas acostuma a acompanyar-me mentres vaig treient algunes lleganyes dels ulls i de les orelles.
En un moment determinat es van referir a la vaga de conductors d'autobusos de Barcelona...
(Jo, en principi i per principis, acostumo a posar-me a favor de la posició dels treballadors. Considero que és la part feble, en principi, del conflicte i que probablement té més raons per discutir que la patronal, en principi. Després, intento mirar-m'ho més objectivament i en trec les meves conclusions...)
...Ahir era dia de vaga i la informadora parlava amb el president del comitè d'empresa. Però el que em va cridar més l'atenció va ser que...
(Jo, en principi i per principis, tinc un fort respecte per qui fa una vaga que dura uns quants dies. Sempre penso que a més dies sense treballar, menys salari que va cap a casa, i això, en principi, em mereix un respecte, perquè allò de les "caixes de resistència" em sembla que ha passat a millor vida)
...cada dia que un conductor fa vaga deixa de guanyar 100€ bruts. És a dir, continuava dient la informació, que els que porten 15 dies de vaga han deixat de cobrar 1.500€, quantita més que respectable.
Per tant, si els meus comptes no fallen, quan treballen 30 dies, un mes, vénen a cobrar uns 3.000€, bruts, però 3.000€... No tinc clar si aquests 2 dies que demanen de festa (algú em va dir que ara en fan 1,8 de promig) els deixen de cobrar, però em sembla que...
(Jo, en principi, i en final, no cobro 3.000€ bruts al mes, però sí que faig 2 dies seguits de festa. Soc afortunat? No ho sé. En tot cas, aprofito els dies de festa i les hores que no treballo per si he d'anar a tocar (sardanes) i, així, acostar-me als 3.000€ bruts... en 2 mesos)
Vaig apagar la ràdio i vaig sortit de casa per anar a portar la meva nebodeta a escola. Quan el sol em va tocar la cara vaig aclucar una mica els ulls mentres em considerava un home afortunat per no haver d'arriscar 100€ cada dia; 100€ bruts, però 100€. Cada dia.