15.11.07

Quina fred carda!

Vosaltres cardeu?
Perdó, em sembla que no començo pas bé. Tornem-hi.
Feu servir expressions amb el verb cardar com a sinònim de fer?
Ara he quedat molt millor, més ... diplomàtic.
El cas és que al meu poble (perdó, ciutat) es carda, cosa que no passa a tot arreu. Hi ha llocs on es carda i llocs on no es carda, així de clar. Per exemple, a Olot, ni en parlem, qui no carda a Olot* no carda enlloc.
Peró ja anava per un altre vessant del cardar. Em volia referir a l'us indiscriminat d'aquest verb en tota mena de frases gens sospitoses d'obscenitat. I d'entre totes elles, la que avui em ve primer al cap és aquesta:
-Carda un fred que talla el forro dels ous!
Torno a demanar perdó, perquè em sembla que no estic massa fi.
Per cert, carda un fred o una fred?
Només de mirar aquest escenari tan estiuenc encara me'n ve més...
-------
(*) De la llista, és la frase nº 15.

6 comentaris:

leanan ha dit...

carda una fred!

El veí de dalt ha dit...

Cardem, doncs, que el món s'acaba.

Anònim ha dit...

mira noi, jo nomes et dic que carda un fred........... a fora peró a casa estic calentó i.............

Anònim ha dit...

Per aquí fot un fred... Això de cardar ho trobo curiós, però per aquí no s'estila.

Salut!

vilapou ha dit...

Bona nit. Acabo d'arribar de passar el cap de setmana al PENEDÈS i ha cardat un fred de tres parells de piiiip. He vist marcar al meu cotxe -3,5 graus, s'han glaçat les canonades, no m'he pogut dutxar al matí i, com a mínim, m'he refredat. I ara, quan arribo a casa, la "susoditxa" està freda que t'hi piiiip...
Bona nit!
Al Penedès, eh?

Anònim ha dit...

aki a manresa(bages) sutilitza normalment es fa servir fotre pro tambe carda be jo kom sempre e de destacar i sempre faig servir cardar epr fer acudits de doble sentit i axo,xd per ecrt si jo emnfaig a barcelona per exemple,alla saben ke aki o fem servir el cardar?