9.11.07

Que torni la senyera al balcó!

"Benvolgut Sr. Alcalde,

vaig llegir fa uns dies que la senyera havia sigut retirada del balcó de l'Ajuntament de Calella. La veritat és que la notícia em va provocar, en primer lloc, una gran sorpresa per inesperada, i, després, un sentiment de forta indignació. Encara avui no acabo d'entendre els motius que el poden haver portat a prendre tal determinació.
Si faig cas al que publicava el diari, he d'entendre que el que vostès, els membres de l'actual govern municipal, van pretendre és "no ferir sensibilitats", "no entrar en una guerra de símbols" i "no generar crispació allà on no n'hi ha". Doncs li ben asseguro que en el que a mi respecta l'han ben clavat, perquè m'han lograt tocar en els tres punts: han ferit la meva sensibilitat, m'han creat un conflicte amb altres símbols i m'han crispat. Gràcies.
Sembla ser que aquest Ajuntament que vostè presideix ha rebut un seguit de cartes de veïns del municipi i d'entitats on es reclamava al consistori que "acatés la llei" i pengés la bandera espanyola al balcó, i que això els ha portat a reconsiderar una situació que ha sigut normal durant un munt d'anys. Entenc que no tots els ciutadans ténen les mateixes opinions respecte a aquest tema però em sembla prou greu que algú se senti ferit en veure una senyera penjada al balcó de la Casa de la Vila, ja que això pressuposaria que hi veu algun sentit excloent a la nostra bandera. Però més greu trobo que la seva reacció, la de vostès, sigui la de retirar-la i no la d'intentar defensar i reivindicar el lloc presidencial que es mereix.
Tret que al darrera d'aquest fet hi hagi, senzillament, la claudicació a unes imposicions ideològiques que van més enllà del meu pobre entendre. No caldria afegir aquí que aquesta darrera suposició hauria de ser inacceptable, al meu parer, per part del seu soci de govern.
Vostè ha dit que formen un govern que treballa per la totalitat dels ciutadans de Calella, i per això li envio aquesta carta, per ser considerat en la mateixa mesura que aquells altres que li han fet canviar la posició de la nostra senyera en aquesta, la seva i nostra, casa, i demanar-li humilment que la retorni al lloc que es mereix.

Atentament,"

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo tambè hi signo!
M'adhereixo a l'escrit de la seva carta Vilapou, i a més, m'ha baixat del cel que l'hagi escrit en una data com aquesta. Ahir vespre en aquesta vila sense bandera s'hi va projectar "Coronel Macià" (elcoronelmacia.cat) amb el luxe de l'intervenció del mateix director en persona. Josep Maria Forn, fill de pares calellencs, ve tenir unes paraules emotives cap al poble de les seves arrels on hi venia de petit –amb tren– a visitar els parents. Al seu costat hi havia palplantat el sr. batlle sense dir ni una sola paraula. Vergonya? Prudència per no ferir susceptibilitats? Jo em pregunto si algú va avisar al Sr. Forn de la desició del sr. que romania a la seva "dreta". Això sí, molt ben col·locats perquè a la seva esquerra la regidora de cultura va introduir les paraules de JM Forn.
A l'acabar la pel·lícula jo m'esperava una pancarta dels maulets reivindicant que ens tornin la bandera al balcó, però ni això...
Potser és per la dosi que em va entrar directament a la vena ahir a can Salom que avui estic especialment crispada.
Si no heu estat a temps de veure-la, el director ens va comentar que segurament TV3 la passaria la nit de Nadal, us la recomano.
http://www.youtube.com/watch?v=x4ww6jtEpUc

vilapou ha dit...

Benvulguda Anònim(a), no he vist la pel.lícula, però m'apunto que la passaran per Nadal.
Aquesta carta em consta que ha sigut enviada a l'Ajuntament de Calella. No sé quantes de signe contrari van ser necessàries per treure la bandera, però veurem que passa amb aquestes...