5.11.07

La severitat de Sant Sever

Coincidint amb els primers dies del mes, no me n'he pogut estar de fer un repàs al meu calendari de capçalera i hi he trobat algunes dades i algunes dates interessants. Les anirem veient quan vagin sortint.
Però per començar, he vist que avui és Sant Sever. I demà ... també. Per tant he deduit que estem davant d'una personalitat prou important o, si més no, davant d'un nom prou imponent. Una vegada fetes unes consultes, puc afirmar que se celebra Sant Sever els dies 11 de gener, 1 i 15 de febrer, 29 d'abril, 8 i 20 d'agost, 1, 15 i 22 d'octubre, 5, 6 i 8 de novembre i 2 i 30 de desembre. 14 diades per un sant o 14 sants per un nom, no ho tinc clar. I això per no afegir-hi Santa Severa (20 i 21 de juliol, també seguits), Sant Severí, (11 celebracions, dues d'elles el mateix dia) o Sant Severià, amb 5 celebracions més. Un total de 32 celebracions entre "la severa família"...
Destacaré però Sant Sever, bisbe de Barcelona i màrtir, a qui li van clavar un gran clau al cap, per la qual cosa se l'invoca contra "las jaquecas y las neuralgias". Quina mala llet, no?
Refrany del dia: "Per Sant Sever, faves a fer". Per a més informació, llegir sobre la trobada entre el bisbe Sever i el pagès Medir, a resultes de la qual trobada, aquest darrer va esdevenir primer pres, després màrtir i finalment sant.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Sant Sever, que al revés és Revés. Quines coses que té, el santoral!

vilapou ha dit...

El revés de sever és revés.