29.7.09

Sobre la façana marítima

Llegeixo al blog de Ràdio Calella que hi ha hagut el primer contacte oficial entre responsables de l’Ajuntament i el Ministeri de Medi Ambient per perfilar el projecte de remodelació de la façana marítima a partir d'un document d’actuació que han consensuat els partits i alguna entitat local.
I es torna a produir aquell doble sentiment contradictori davant d'aquest fet. Per una part em sembla molt important que s'engegui ja aquest procés tan necessari per Calella i a partir d'un cert consens, però, per altra, torno a sentir-me decebut perquè s'ha perdut una nova oportunitat per deixar opinar als ciutadans d'una manera oberta i participativa.
No nego cap dret ni a l'Ajuntament ni als partits polítics, al contari, però els temps ens estan dient que el funcionament tancat dels centres de decissió no porta enlloc. Hi ha mitjans i procediments per deixar opinar a qualsevol persona encara que no sigui especialista en res (com jo).
Seria tan greu utilitzar aplicacions accessibles a quasi tothom com poden ser blogs, Facebook, Twitter i d'altres, on tothom hi digui la seva i després s'analitzi la viabilitat de totes les opinions? Considero que hi ha alguna experiència recent que ens diu que no.
I tampoc es podria dir que la gestió de tots aquests procediments portaria unes despeses ni dineràries ni humanes gaire exagerades. Si cal m'ofereixo jo mateix per endegar qualsevol inicitiva en aquest sentit.
Seguiré sent molt pesat, ho ben asseguro!
Publica un comentari a l'entrada