27.7.09

Doble via i Festa Major

Els pobles de la costa del Maresme fa un temps que tenim un problema afegit. El problema, l'inicial, és que tenim la via del tren que ens separa el poble de la platja, en el millor dels casos... El problema afegit es que volen desdoblar aquesta via, és a dir, ens volen duplicar l'amplada del problema i de la barrera i, al mateix temps, ens volen destrossar la part proporcional del nostre territori que, en tots i cada un dels pobles, ja té la seva funció.
De totes maneres, i com que amb l'edat un va entenent allò de que quan et diuen que potser es farà una cosa vol dir que et vagis preparant, jo ja vaig intentant buscar el que en podríem dir la "vaselina" per anar "paint" la introducció d'aquesta segona via en el nostre "cos".
I va ser aquest dissabte mateix quan vaig veure ben clar quina hauria de ser la campanya que hauria de fer l'Estat (de moment, perquè d'aquí uns dies serà el trpar... perdó, el nostre mateix govern qui ens farà publicitat de la vaselina), de cara a treure'n el màxim profit d'això de la segona via.
El dissabte, deia, vaig anar de Festa Major a Sant Pol (i vaig disfrutar d'allò més, igual que el diumenge que hi vaig tornar i aquesta vegada a tocar). Doncs si mai aneu a Sant Pol us podeu fixar que al costat de l'estació hi ha un pas a nivell. Un pas que és d'allò més concurregut ja que separa dues parts del mateix poble. El vespre del dissabte em vaig adonar que la gent aprofita l'espai que donen les dues vies per parar-se a fer la xerrada. Sí, sí, tal com ho dic, els grups de vilatans parats allà al mig de les vies del tren per comentar com anava la festa, com havia anat el sopar i com es preparava la nit de ball (molt bé la Metropol, com sempre).
Senyors dels governs, feu-me cas, si us plau. Només heu d'anunciar els beneficis socials i col·lectius que donarà a cada poble l'espai guanyat amb la construcció de la segona via. I, si voleu, es poden convocar xerrades i taules rodones, o cinemes a la fresca, o cursets de ioga o tai-chi al mig de les dues vies del tren.
I vosaltres, conciutadans poc solidaris, no feu mala cara al progrés i aprofiteu aquesta nova via... a la relació social.