14.12.08

Matinal de curtmetratges

Aquest matí l'entitat Foto-Film Calella ens ha obsequiat amb una matinal on s'estrenaven quatre curtmetratges. El primer ha sigut un audiovisual dedicat al 50è Aniversari de l'Agrupament Escolta Montnegre de Calella, un recull d'imatges històriques curosament preparat per en Quim Botey.
El segon i el tercer són obra de P.G. Ejby, "Modus Operandi" i "Vampiria". M'ha meravellat el segon, Vampiria, un curt caracteritzat magistralment com un film de l'època del cinema mut. Crec, des del meu humil criteri, que és una petita obra mestra. Els personatges, amb les seves sobreactuacions, la música, els rètols, els maquillatges, el recorregut de la càmara, tot és rodó. Si algú el pot portar a algun certamen important descobrirà un gran director, com ja ho havia demostrat amb un altre curt que vaig veure l'any passat anomenat Sonja, que barrejava les imatges reals amb el món del còmic. Una altra petita meravella.
"Temps a crèdit", dirigit per Neus Ciurana, ha sigut el quart curtmetratge, molt interessant i ben realitzat, obra de tot Foto-Film.
El balanç ha sigut molt positiu. L'entitat organitzadora ens ha demostrat que per alguna cosa és una referència en el món d'allò que en el seu inici s'anomenà Cinema amateur, així com ho és en el de la fotografia.
Un petit brindis amb una copa de cava ha tancat la matinal, situació que ha donat per realitzar algun altre curtmetratge, llàstima de no haver-hi pensat, amb les imatges de gent "atacant" les restes que algun client havia deixat a la seva taula. Quan et conviden, tot s'hi val!