20.11.05

Convocatòries

Per celebrar actes, públics o no, més o menys multitudinaris, s'ha de convocar la gent (això és de "perogrullo"). Hi ha diverses maneres, i cada tipus d'acte en té la seva més característica. Al món de la sardana o de la música en general, les convocatòries són clàssiques: cartells, anuncis als diaris, ràdios, etc. N'hi ha de més o menys reeixits però ara aniríem a parlar una altra vegada d'allò de la bona voluntat i del saber-ne més o menys. Aquesta il.lustració que us porto ha servit força vegades per anuncis i convocatòries. És molt maca (aquesta em sembla la paraula més justa). És de Junceda (1881-1948), un gran dibuixant.
I parlant de convocatòries, em faig ressó d'una de blocaires a Girona. Aquest fenòmen creix d'una manera imparable. Jo entono una mica el "mea culpa" perquè en un post meu anterior (el dels 100 dies) deia que em semblava que a la part de Girona no el veia massa estès ("craso error"). De fet em referia més a la part de l'Empordà, que en tot cas no exerceixen públicament com a tals, com ho fan els maresmencs per exemple. Però com que probablement també la vesso, ho deixo aquí. Quedi la convocatòria ressenyada.