23.10.11

La imatge escriu la història

La notícia hauria sigut, més o menys: "Gadaffi ha mort avui quan el convoi en el que fugia ha sigut interceptat per un atac aeri de les forces de l'Otan".
Després, al cap d'uns quants dies, potser hauria transcendit que se li havia fet l'autòpsia i que s'havien apreciat un o dos impactes de bala, però aquests serien atribuïts a impactes de metralla o a algun tret perdut dels seus mateixos defensors. I aquí s'hauria acabat el dictador i la seva llegenda, d'una manera més que "digna".
Però fins avui ningú havia comptat amb els telèfons mòbils, amb les seves càmeres incorporades i la difusió social en xarxa. Els soldats, per rebels que siguin o poc armats que vagin, no s'obliden el mòbil abans de sortir de casa per iniciar la revolució.... Compte amb això!
I ara, a partir d'ara, serà més difícil amagar segons quins aspectes tèrbols de la història. O, en tot cas, entre l'equip d'intervenció immediata dels oficials hi haurà d'haver un deshinibidor de cobertura de mòbils, o com carai es digui.... La guerra (ja) és així.

P.D.: I seguint amb les innovacions tecnològiques, algú es va fixar que els "locutors amb txapela" d'ETA es van comprar aquesta vegada una càmera d'alta definició (llegit a Twitter)?