8.9.11

L'altre govern de l'altra plaça

(Advertiment: El següent escrit conté una certa dosi d'ironia.... El que es comunica als efectes oportuns per algunes sensibilitats darrerament massa "a flor de pell")
 --------------------------
Durant més de 20 anys hem sentit com es parlava del govern de la Generalitat situat a la Plaça de Sant Jaume, i del govern de l'Ajuntament de Barcelona, situat també a la Plaça de Sant Jaume, però a l'altre cantó. Hem vist com els mandataris (o els futbolistes) sortien primer al balcó d'una banda de la plaça i després al balcó de l'altra, per saludar els mateixos ciutadans.
En aquells anys els dos governs eren, a més, de signe contrari i les sortides al balcó es feien amb un cert recel, intentant de no coincidir per no despertar cap referèndum popular no desitjat.... Això va canviar i, primer cap a un color i després cap a l'altre, ara governen els mateixos a banda i banda.
A Calella, fins a dia d'avui, només tenim un govern i una plaça però, ai las (bonica expressió), resulta que ahir es va votar i nomenar el nou president de Gestvia.
Gestvia és una societat municipal que gestiona els aspectes relacionats amb la mobilitat, els aparcaments, zones blaves, etc, però que, a més, i aquí està la gràcia (i el poder) de la qüestió, ha evolucionat i, de fa uns anys, té "capacitat de gestió en el territori, tant des del seu vessant urbanístic com des de la promoció, construcció i rehabilitació dels espais i dels edificis destinats a serveis públics i habitatge social" (sic).
Perquè ens entenguem, Gestvia té capacitat per "fer coses" sense que sigui l'Ajuntament qui "dóna la cara", encara que doni tot el demés. I, parlant en plata, això és molt maco per al govern si té majoria consolidada als dos llocs, però pot o podria ser nefast per a ell si qui governa a un lloc no és el que governa a l'altre, o si, com és el cas, a Gestvia hi ha majoria absoluta sumant tota l'oposició (incloent el PP, faltaria més), i a l'Ajuntament no hi ha cap majoria estable. Ai las, repeteixo.
Podem dir, doncs, que a Calella tenim "dos governs", com a la Plaça de Sant Jaume? Ai, que em fa por que sí...
Em sembla que, a partir d'avui podrem parlar del govern de la Plaça de l'Ajuntament i del govern de... la Plaça del Mercat. I aixo que ni la Plaça del Mercat existeix com a tal, ni té cap edifici estable.....
Entengui's la ironia, si us plau, quan li dono aquest nom perquè, com ja era previsible, el primer dels quatre eixos programàtics del nou "govern" (el de la Plaça del Mercat, el de Gestvia) és posar sobre la taula, i sota terra, el nou aparcament de l'esmentada plaça. La primera al mig del cap... I dels altres tres eixos programàtics em sembla que dos i mig tampoc faran saltar d'alegria al govern de la Plaça de l'Ajuntament.
I ara què? Seny? Rauxa? Sumes i restes? (Com somriu el PP...).
El meu consell? Negociació, debat i diàleg, és clar. I els hi demano si us plau, perquè si no, aquests quatre anys poden ser molt durs... per als ciutadans.
Han pillat la ironia, oi?

2 comentaris:

Anònim ha dit...

No. No es pilla la ironia. Aquest text no té bi cap ni peus

vilapou ha dit...

Benvolgut Anònim, no sabeu com ho sento això de que no li trobeu ni cap ni peus.... Sou d'aquí, de Calella, o dels voltants? És que això és important...
Bé, m'agradaria poder debatre una mica aquesta vostra apreciació, que potser és el resultat d'una mala expressió meva, potser sí. Si ho voleu, ja ho sabeu...
Ah, però també podria haver passat que ho haguéssiu pillat tot i que no us acabés de fer cap gràcia... també podria ser això.
Doncs si ho voleu, podem intentar entrar una mica més en el tema. Tot vostre!