28.11.09

Sí que decidirem!

Aquest dijous es va presentar a Calella la Plataforma Calella decideix!, a la qual tinc l'honor, i ho dic amb tot el valor d'aquesta paraula, de pertànyer i d'estar-hi implicat en la seva Comissió Organitzadora.
Si hi ha una qüestió, a nivell polític i social, que sempre m'ha motivat és el saber fins a quin punt hi estem d'acord, els ciutadans d'aquest país, en la voluntat d'avançar cap a la plena sobirania i independència. I per això, només per això, m'hi he involucrat. La possibilitat de fer una consulta el més estricta, seriosa i legal que sigui viable, m'omple d'energia i de motivació.
I d'aquell acte només en puc dir que va ser un èxit impressionant. Veure la sala plena i veure la taula de ponents n'és el seu reflex. A baix, més de 200 persones, i a dalt, el representant de la Plataforma, Xavier Ponsdomènech, la vicepresidenta de la Plataforma pel Dret de Decidir, Carme Forcadell, i els tres ex-alcaldes de l'època democràtica, que hi ha hagut fins avui, Ramon Bagó, Joaquim Rey i Josep Basart. Aquesta reunió de les tres altes autoritats locals és un fet que constata la importància que el mateix poble està donant a la consulta. Evidentment, la no assistència de l'alcalde actual, ni de cap dels regidors del seu partit, és un fet a lamentar (però a respectar).
Jo, personalment, em quedaria amb dues imatges de l'acte. La primera, és la del grup de gent que hi havia dalt de l'escenari però al darrera de la taula, el grup de persones que han (hem) iniciat aquesta tasca, compromesa i amb fermesa. I la segona, la més important, és la que jo veia des d'allà, la de les cares, la de les mirades de la gent. Per copsar el grau d'il·lusió d'una persona li has de mirar la cara, li has de mirar els ulls. I us puc ben assegurar que des d'on jo estava (malgrat que a la meva vista també li passen els anys) veia perfectament uns ulls, molts ulls, que brillaven,
Aprofitem aquest moment!

1 comentari:

Anònim ha dit...

molt bé...pepe. l'has clavat