19.11.09

Quatre reflexions per a un debat

"Se'ns veu desorientats, a tots. Parlem en veu baixa i escrivim en veu baixa. Colpits per imatges que no esperàvem, preocupats per saber on ens porten... I passem de la indignació a la pena. De la ràbia a la sospita". (Vicent Partal)

"Per al ciutadà mitjà, el govern ha de ser una font d’estabilitat, un lloc on dipositar la confiança, especialment en els moments més durs i inestables, com l’actual. Ha de ser el garant, algú en qui creure i a qui pressuposar seny en les seves decisions. En definitiva, creure que hi ha algú que sap com funciona tot això, que té respostes i que posa en marxa la seva acció de govern per aconseguir resultats". (Albert Medran)

"La societat catalana s’ha d’involucrar, participar i parlar de com abordar aquest procés (el de creure que una nova manera de fer política és possible), i les institucions ens hem de comprometre a escoltar-los i tenir en compte les seves aportacions". (Ernest Benach)

"Arribar a la conclusió que el sistema està acabat, col·lapsat o superat és perfectament lícit i lògic, però la impotència de veure que més enllà no hi ha res és el que em deixa més decebut. Es pot fer alguna cosa per dignificar un estil de fer política i negocis que, d'una manera o altra, tots acceptem com a habitual i "normal"? Sóm a temps a redreçar... res?" (vilapou)