16.8.09

Crònica 2.0 d'una amença

Ahir, quan tornava de tocar sardanes i ja entrava a Calella, em va avançar un camion de bombers a tota la velocitat que donava i amb la sirena engegada. En arribar a casa, la Sra. Vilapou em va preguntava si havia sentit moltes sirenes al mateix temps que m'ensenyava un apunt al Facebook de la Carme on qüestionava si algú sabia què passava a la platja de Calella que estava sent desallotjada.
La reacció immediata, a casa nostra, va ser la de col·locar l'ordinador com a centre d'informació, amb la televisió en segon pla.
En aquests casos, per més que es vulgui minimitzar l'efecte de les xarxes socials, la velocitat de la informació es multiplica per mil. I així va ser. Els comentaris de la Carme, que viu davant mateix de la platja, d'en Gabriel, de mi mateix, buscant el que deien els diaris digitals, i d'altres "informadors" virtuals des de diversos llocs ens va anar actualitzant els fets molt abans que les informacions oficials.
Facebook i Twitter, i potser aquest darrer és millor en aquests casos, són eines de participació col·lectiva que són molt útils en moments en què els esdeveniments són més propers.
Dues coses per acabar... Una és que l'alcalde de Pineda, Xavier Amor, amb perfil molt actiu al Facebook, va opinar des d'allà sobre l'amenaça de bomba que també va afectar a un sector de les platges del seu municipi, fet que està a anys llum de la mentalitat dels membres del Consistori calellenc (i qui em coneix ja sap que no m'agrada alabar massa coses del poble veí...).
I en segon lloc, em penjaré una medalla... A les imatges que es van donar al 3/24, es connectava amb una webcam que oferia la platja de Calella en directe. Aquell enllaç el vaig oferir jo mateix des del meu twitter (el Diari Maresme també la va enllaçar).
------------
La imatge del camion de bombers (i de les seves escales) me la va enviar la Carme ahir, des del seu balcó, mentres hi havia la moguda a la vora de la platja.

4 comentaris:

Ferran Muñoz ha dit...

Amic Vilapou,.. en Gabi té una platja?? jejeje..

Tens raó,.. les xarxes socials deixen en 2n terme la tv.. penso que precisament és un símptoma del què pot passar en un futur..

Respecte al perfil actiu i manifestacions d'altres.. potser tampoc això esdevé un tema massa rellevant. el sistema fairy de villa arriba y villa abajo no té massa sentit actualment en un món globalitzat.. no serà que algú aprofita l'avintesa per sortir a mitjans??

Que potser l'ajuntament de calella hauria d'haver aprofitat el recurs 2.0 no et dic que no.. ara d'aqui a pensar que altres ho fan millor.. francament.. visita la seva web.. el cercador és powered by google...

D'altra banda, totalment d'acord amb el tema de la webcam.. jo mateix vaig punxar en el teu hipervincle del facebook per veure què passava...

Salut!!

Carme ha dit...

http://www.flickr.com/photos/carmeguri/sets/72157622063399760/
A les fotos hi diu 16 però va ser el 15, de seguida que sigui possible ho esmenaré.

Carme ha dit...

http://www.flickr.com/photos/carmeguri/sets/72157622063399760/
A les fotos hi diu 16 però va ser el 15, de seguida que sigui possible ho esmenaré.

vilapou ha dit...

Gràcies Ferran pel megacomentari...
Em sembla que estem força d'acord en termes generals de la importància que podria tenir per les administracions, les locals en aquest cas, l'us dels recursos 2.0, però mira, són com són i els costa "canviar".
En quant a l'alcalde veí, jo no dic pas que ho faci millor ni que gestioni bé tots els recursos, però és allà, al Fcbk, per exemple, i això, per als personatges públics té la seva importància.