17.5.09

El patró de Vila-real

Aquest matí quan he fet la meva primera visita a la cuina he consultat els tres calendaris de capçalera que hi tinc (explicar ara per què n'hi tinc tres seria una altra història...). I he observat que cap dels tres coincidia en el nom del sant del dia. Sí que era el mateix, fet que no sempre passa, però no l'escrivia de la mateixa manera: Sant Pascual Bailón, Sant Pasqual Bailón i Sant Pasqual Bailon. Si el nom en sí mateix ja té la seva "gràcia", déu n'hi do amb les variacions...
I aleshores he pensat això, que tenia 3 calendaris amb 3 variacions del nom del mateix sant.
Sant Pasqual Bailon (optaré per aquesta grafia) es veu que va ser una vailet que es dedicava a portar a pasturar les ovelles del ramat familiar mentres aprenia a llegir i a escriure amb devocionaris, a manca de llibres com el Chiquitín.
I així he descobert que, després d'una vida espiritual prou elevada, Sant Pasqual Bailon va morir a Vila-real (ciutat agermanada amb Vilanova i la Geltrú, per cert), d'on el van fer el patró.
Vila-real, tresos, festa grossa, què em recorda això?
Ah, sí! Un partit de futbol amb 3 gols del Vila-real que han donat al Barça el segon de 3 possibles títols...
És que les casualitats les pinten calbes... O no era així?
I, per acabar, una escala per al "Bailon", la de la mítica Platea i un video d'una cançó que, ves a saber per què, m'ha vingut al cap.

1 comentari:

Bet ha dit...

El vídeo és fantàstic...