1.2.12

El valor de 40.000€

Aquest dilluns vam poder llegir en primícia a la xarxa l'anunci que el proper 19 de març, l'edició d'enguany de la Volta Ciclista a Catalunya tindrà el seu inici a Calella. La importància de l'esdeveniment i el seu component mediàtic són, en aquests moments, una gran notícia per la ciutat.
Quin preu, quin valor, pot tenir, avui dia, situar el nom de Calella als diaris, a la televisió, a les ràdios i a l'imaginari esportiu durant uns dies? Hi ha gaires maneres d'aconseguir omplir un mínim de 600 places hoteleres, amb un nivell adquisitiu més que acceptable, i la repercussió a la ciutat que això suposa?
Quin és l'"impacte econòmic" que produirà aquest fet?
Són preguntes que vénen al cap i que, al meu parer, no tenen cap resposta de component negatiu. (Si algú es pensava que em llençaria a la jugular dels que han aconseguit portar la Volta a Calella, és que em coneix poc).
La resposta monetària va arribar de seguida: 40.000€. Això és el que ha de sortir de les arques municipals.
Les lectures i valoracions aquí poden ser molt subjectives i totes vàlides, però el fons de la qüestió, és el que he comentat més amunt, l'impacte econòmic, social i mediàtic.
Personalment considero que aquesta quantitat, en aquest moment i amb un Pressupost acabat d'aprovar, és perfectament assumible.
Però deixeu-me posar-hi algun però a tot plegat....
La gràcia d'un bon polític, com la d'un bon venedor (i que no s'ofenguin els polítics), és donar els fets com a consumats. Aleshores, quan t'has provat l'americana que et queda a la mida, quan has vist la imatge del televisor nou, quan has provat el seient del cotxe, ja no pot tirar-te enrere... I això és el que molt bé han fet (una vegada més) des de la Casa Gran. Com ho haguéssim vist si ens ho haguessin plantejat a sis mesos vista? No haguéssim trobat més inconvenients? Probablement sí...
I probablement jo hagués sigut el primer de plantejar que hauríem de mirar com tenim l'àrea de Serveis Socials, per exemple, i la d'educació, i Promoció econòmica, etc. Quaranta mil euros poden donar molt de joc a un Ajuntament en època de crisi. Ho hagués dit aleshores i ho crec igualment ara. He de suposar que tot això ja s'ha tingut en compte abans de prendre la decisió final, ho he de suposar, sí.
I, finalment, també hagués preferit no haver de llegir que el grup d'ERC, per exemple, s'havia assabentat de la notícia per les publicacions a les xarxes socials. No, això no m'ha agradat llegir-ho.
Jo crec, o vull creure, en la confiança i la col·laboració, sobretot en temes tan importants com aquest.