12.12.10

Pre? Campanya?

Cada vegada que s'acosta un procés electoral, però ja uns mesos abans, es comença a parlar de la pre-campanya, que vindria a ser un escalfament dels motors, de l'engranatge de la maquinària dels partits, per fer-nos estar ja atents al seu calendari. Això, fa uns anys, es notava uns tres mesos abans però, actualment, les campanyes i les pre-campanyes es van enllaçant l'una darrera l'altra.
I què és lícit fer en una pre-campanya que la diferenciï de l'autèntica? Doncs... res, en aquests moments res de res. Bé, potser no es pronuncia, amb la boca gaire grossa la paraula "voteu-me", però tant s'hi val, a la nostra edat les orelles les tenim per alguna cosa.
. . . . . . . . . 
L'altre dia vaig assistir a un acte en el que es donava un premi a una remodelació arquitectònica realitzada en un equipament municipal. El programa, organitzada per una entitat privada, deia que després d'aquesta entrega hi hauria una xerrada, "Urbanisme i obra pública", amb diversos ponents.
Quina va ser la realitat? Els diversos ponents van ser l'alcalde i el regidor d'obra pública, acompanyats (?), en una funció que no vaig acabar d'entendre, o sí, de l'arquitecte municipal. La xerrada, un relat minuciós de les obres fetes al municipi durant els 3 darrers anys i mig. L'embolcall? Una barreja de dades i xifres, amb una certa "apropiació" de la gestió dels costos i finançaments, una absència de menció, tret de dos puntuals detalls, a la resta de l'equip de govern,  un recull, vaja, de tot allò que ha afectat i afecta a l'obra pública local, aglutinant-ho als tres darrers anys, prescindint, pràcticament de les línies diverses, encertades o no, que hi ha hagut fins a les darreres eleccions municipals i adequant-ho a una línia "filosòfica" de l'actual partit que domina numèricament el govern local.
No sé si això era el que pretenia l'associació que convocava l'acte (encara que em temo que ja li va estar més que bé), ni si "l'altra part" de l'equip de govern es mereixia aquest tracte, ni si l'oposició fa bé no assistint, encara que només sigui "presencialment" a aquesta mena d'actes, ells sabran el que s'hi juguen, però a mi em va semblar que participava en un acte electoral perfectament preparat i mesurat.
I això que falten més de cinc mesos per a les eleccions...
Pre-campanya? O, directament, campanya?