3.10.10

I acaben els Premis Blocs Catalunya 2010

Si l'inici de la 3a edició dels Premis Blocs Catalunya ja va començar el matí amb l'acte de reconeixement dels blocs escolars del Maresme (*), la continuació va ser a partir de les 4 de la tarda amb una trobada d'esferes anomenada Euroesferes, que havia de ser un intercanvi d'opinions i experiències entre esferes i blocaires del nostre país, d'Espanya i d'Europa. La veritat és que es va parlar de tot menys d'esferes (?), encara que una hora i mitja de taula (o de cadires) rodona, dóna per molt.
I pel que sembla, per més que passin els anys, el debat sobre què som, d'on venim i on anem continua vigent.
Què és un blog? Té vida futura? Té una mort anunciada?
Aquestes preguntes continuen donant hores de converses... i de controvèrsies.
Si a l'anomenada trobada d'esferes ja hi vam donar cent voltes, durant l'entrega dels Premis, el debat es va repetir, a la sala i a Twitter (#premisblocs):
Què és realment un blog? Es pot considerar també així el treball "professional" d'uns professionals que treballen en un mitjà públic amb totes les facilitats i possibilitats? És lleial aquesta competència en el context d'aquests Premis? Es poden equiparar els blocs periodístics amb els polítics? Pot tenir un cert patrocini d'un programa d'una ràdio pública un bloc "personal"?
Preguntes per debatre fins la propera edició que, més que res, enriquiran el futur dels Premis Blocs Catalunya. Perquè al final són això, una convocatòria d'uns premis, amb unes bases i un Jurat sobirà. No ho perdem de vista.
Jo, si no em fan fer massa quilòmetres, hi espero tornar l'any que ve.
--------------
(*) Gent del Maresme, hauríem de parlar de si s'institucionalitza aquest reconeixement dels blocs escolars.....

2 comentaris:

J ha dit...

Hole,

per si us serveix en la vostre reflexió sobre si ca institucionalitzar el reconeixement als blocs escolars, us deixo l'enllaç al bloc que des de l'Osonosfera vam fer pel Premis Blocs Educatius d'Osona

http://premisblocseducatius.blogspot.com/

... si us podem ajudar en quelcom, ja ens ho direu.

Salut i xarxa!

vilapou ha dit...

Gràcies Joan, de cara a l'any que ve ens ho plantejarem i ja parlarem. Salut!