19.5.10

Reflexions sobre les consultes


Després de tres onades de Consultes ciutadanes l'opinió pública ja comença a tenir una visió més real del que volen representar. És molt difícil generalitzar però la gent que s'ha acostat una mica a algun d'aquests processos ja veu que la cosa no es queda en una revetlla de quatre il·luminats. Si la utilitat final pot continuar sent discutida, que no discutible, la complexitat del procés ben fet cada vegada és més reconeguda.
I així ho hem vist ara que a Barcelona, la capital, s'han volgut afegir a l'organització d'una consulta ciutadana amb una frivolitat que fa avergonyir a qualsevol col·laborador de les Plataformes pel dret de decidir.
La participació ciutadana és molt més que el que s'ha intentat fer a la Diagonal de Barcelona. Poc favor s'han fet els seus promotors pensant-se que n'hi havia prou amb un bon pressupost, propaganda i partidisme descarat. La principal qüestió és creure-hi i aquesta l'han suspès...
Puc ben assegurar que només que haguessin vingut a parlar uns dies amb els del meu poble (perdó, ciutat) durant aquests mesos que es va preparar el Referèndum, ara tindíen uns altres resultats.
I el que tenen ara és un 12% de participació amb tota la publicitat del món i 3 milions de despeses: qualsevol resultat que millori aquest és un èxit.