27.3.10

Sobre l'ús de les xarxes socials

Ara fa poc més d'un any va haver-hi "l'explossió demogràfica" del fenomen Facebook. Els que ja passejàvem, d'alguna manera, per les xarxes socials vam veure com hi aterrava una gran quantitat de gent que obria el ventall d'usuaris a tot l'espectre possible d'edats, estils i condicions: un element positiu, evidentment.
A partir d'aquí hem hagut de canviar, fins i tot, alguns paràmetres d'anàlisi o d'ús de les xarxes ja que l'evolució ha sigut, i està sent, constant i imparable.
De la mateixa manera, han augmentat els perills i les conseqüències derivades ja sigui pel desconeixement o per les males pràctiques dels continguts, del funcionament o de la informació arxivada a les diverses xarxes socials.
Internet, la xarxa, Facebook, tot plegat, té una gran força, i té un esquema de funcionament que queda especificat en el mateix nom: xarxa social. Un contingut abocat al "mur" corresponent pot iniciar un llarg camí de difussió que no sempre serà entès i analitzat de la mateixa manera per tots els usuaris: usuaris, aquesta és la paraula clau.
Facebook és una xarxa i és social, amb tots els seus drets, deures i codis d'ús. Amb moltíssima llibertat, amb total llibertat m'atreviria a dir, i això ens dóna a tots els usuaris una responsabilitat afegida que hem d'anar païnt. La xarxa és nostra....

4 comentaris:

Xavi ha dit...

Bona reflexió.
És com una joguina. Abans de llegir les instruccions i entendre com funciona tothom es posa a remenar i no sempre se'n fa un ús adequat.

Candela ha dit...

A veure si m'obro aviat un fb que ja toca...

vilapou ha dit...

Xavi, tens tota la raó, s'hauríen de llegir les instruccions...
Candela, serà tot un punt. Ja m'hi espero!!

Gabi ha dit...

La tecnología avança més ràpid que el coneixement, i la majoria de persones avui en dia no tenen temps de parar-se a reflexionar, llegir i estudiar el funcionament de moltes coses. Tots funcionen per inèrcia i pel que li ha explicat un amic, el qual ho va aprendre d'un altre amic i tots fan el mateix sense saber ben bè per que s'ha de fer així, i si el primer sabia el que es feia, cap problema, pero si el primer de la cadena transmet un conèixement erroni es produeix una falla en el sistema i el consequent problema de inseguretat.

L'home apren a base d'assaig i error...