3.6.09

Petit manual per no fer de "taula electoral"

De tota la paperassa que envolta les eleccions i d'entre tots els sobres que ens deixen a la bústia, n'hi ha un que és temut de veritat: la comunicació que has sigut agraciat en el sorteig de les taules electorals.
La veritat és que en la majoria de casos tampoc és una carta el que et trobes sense més ni més, sinó que és un senyor funcionari que, després d'una insistent persecució, al final t'ha localitzat i, amb un somriure d'orella a orella, et diu allò de:
-Li porto la comunicació conforme ha sigut designat com a president de taula a les eleccions del proper....
I aquí un ja no sent res més... Tot el diumenge allà a la taula? Però si jo volia... Merda!!!
Per tal d'aportar una mica de llum als possibles damnificats i donar uns petits consells, he editat aquesta breu guia.
En el cas que hagueu sigut "agraciats" amb un d'aquests premis (president, vocal, substitut, reserva...) és millor no fer-se massa il·lusions en presentar al·legacions. Tot allò de tenir un viatge emparaulat, prendre la medicació, tenir la iaia a càrrec, les entrades d'un concert, un festival de final de curs, etc., la gran majoria, queda en paper mullat, mullat per a ells, és clar...
Per tant, cal resignar-se de bon principi i buscar una altra estratègia per al mateix dia de les eleccions.
Atenció! Hi ha un principi bàsic que cal tenir en compte: la taula electoral queda constituida a les 8 del matí del dia "d'autos", no ho oblidem això. És a dir, que aquells "reserves" que a aquella hora no hagin sigut necessaris, queden totalment desvinculats de l'obligació de substituir ningú, sigui l'hora que sigui i pels motius que sigui. Que quedi clar!
Què passa en cas d'indisposició d'un membre (amb perdó) de la mesa (taula) electoral?
Atenció!! (segona vegada): Serà substituit per la primera persona que estigui a la cua dels votants!! Ho haveu entès, això? Ho haveu entès bé?
Per tant, vigileu bé quan aneu a votar. Controleu primer la cara i el posat que fan tots els que estan a la vora de l'urna i, si us sembla que desprenen bona salut, voteu. Si no, espereu i que us passin els següents de la fila, no fos que us arrepleguessin...
Vist doncs, que el que mana a l'hora de funcionar les taules electorals és la salut, arribem a l'única possibilitat que hi ha, legal, de poder-se saltar aital deure cívic i ciutadà: estar malalt. Però no una mica malalt, no, estar ingressat a Urgències entre dos quarts de vuit del matí i tres quarts de nou, aproximadament. I això s'ha de fer d'una manera molt acurada, és a dir, s'ha de calcular bé el timing d'atenció als pacients a l'hospital que hagueu triat. Penseu que l'informe d'entrada ha de deixar clar que a les vuit del matí ja ereu a Urgències, i s'ha de donar temps a que la mesa electoral s'hagi constituit. A partir d'aquí, la vostra habilitat en simular còlics nefrítics, dolors de menstruació, nàusees incontrolables, vertígens inaguantables o lumbàlgies és mèrit vostre i és la vostra salvació a la vegada.
En cas contrari, perdre un dia per la nostra salut democràtica potser tampoc anirà malament, perquè... amb la salut, no sé si s'hi pot jugar...
Au, doncs, salut!
...............................
P.D.: M'oblidava de dir que qualsevol component de la taula que "desitgi" acabar abans d'hora la seva tasca, només ha de "patir" una "crisi" fulminant com les descrites anteriorment i serà substituit immediatament pel primer que passi per allà en aquell moment....

4 comentaris:

Dani R. ha dit...

Gràcies, de part d'un Segon Vocal

La germaneta ha dit...

Seguim donant les gràcies. A mi em toca 1era. reserva de la presidència......

Zincpiritione ha dit...

A mi no m'ha tocat (de fet, no em toca mai re, ni tan sols aixòs), però també us dono les gràcies pels consells.

Un post rodó, mestre!

vilapou ha dit...

Dani R. i germaneta, sento molt que hagueu tret un premi en aquest sorteig precisament...
I Zinc, encara que no us hagi tocat res, vigileu quan aneu a votar que no "s'indisposi" algun vocal o el president mateix.