6.5.11

1r dia. Del Mercat al Cocodrilo

La veritat és que se'm fa estrany parlar de mi com un "pressumpte" polític que està intentant convèncer als seus conciutadans que el votin... I no és falsa modèstia.
Però hi ha camins que els tria cadascú i, sobre aquests, encara que un s'hi vegi empès per les circumstàncies, engrescadores, però circumstàncies, se n'ha de parlar amb orgull i convicció.
Ahir va ser un dia intens, amb debat d'alcaldables, fotografia de conjunt i penjada de cartells. Qui ho havia de dir fa només 3 mesos (sí, 3 mesos...)
Només vull deixar quatre apunts sobre la diada d'ahir.
El debat va ser una experiència novedosa per a mi, potser massa encara. El llenguatge, els tempos i les estratègies dels polítics em queden una mica lluny de moment, cada vegada menys, però una mica sí. I si en el debat el tema de la immigració aconsegueix un protagonisme evidentment buscat per una part dels caps de llista (no oblidem que a Calella s'hi presenta aquesta vegada PxC), aleshores la meva capacitat de concentració es pot veure afectada.
Jo ja comprenc que qui més qui menys té una opinió crítica sobre aquest tema, però quan a un li dóna la sensació que a pràcticament tots els caps de llista ja els va bé buscar-ne un benefici, aleshores em sembla que no anem massa bé.
Accepto la meva part de culpa en no haver contestat les expressions insultants i racistes, però em sorprèn, i critico públicament, la poca convicció tant dels representants del govern (PSC i ERC) com de l'oposició (CiU i PP). El PP en vol treure rèdits fàcils d'aquest tema i CiU intenta dir allò que la gent vol sentir, cosa que no facilita la pedagogia necessària; però PSC i ERC es van limitar a defensar la (bona) feina feta pels tècnics corresponents. Poc bagatge, la veritat. Jo n'esperava més d'ells. En prenc bona nota per al pròxim debat.
I després penjada de cartells: començant davant el Mercat i acabant, a altes hores de la nit, davant un altre local emblemàtic de Calella, el Cocodrilo, un estabiment d'aquells que hi viuen i treballen senyores que et parlen de tu i fumen....
Bé, ara ja no hi fumen, ara han de sortir al carrer a fumar.....