30.12.11

Quatre apunts després del Ple

Ahir hi va haver Ple de l'Ajuntament de Calella, el Ple dels Pressupostos i de l'adhesió a l'Associació de Municipis per la Independència, entre d'altres punts de l'ordre del dia. Va ser un Ple llarg, de quasi 3 hores i mitja, 209 minuts, dels quals 116 es van dedicar a la discussió del Pressupost 2012 i 8 a un petit recés.
El Pressupost, que va ser aprovat amb els 8 vots a favor de CiU i l'abstenció dels 8 de PSC, ERC i PP, i del que es va dir que era de transició, continuista, previsible, de calculadora, poc agosarat, atrevit, imaginatiu i alguns adjectius més, segons qui el definia, varia només d'un 0,07% respecte el del 2010. Per tant sembla que es dedueix que en aquests moments no es pot arriscar massa, no hi ha gaire marge per fer variacions, a part, és clar, de l'ajustament a l'alça i a la baixa de les diverses partides segons els criteris del redactor principalment i les negociacions posteriors. La discussió, però, va ser prou llarga i complexa, amb comparacions constants entre partides ben diverses que intentaven donar referències per poder criticar o aplaudir el resultat. Aquest punt, el de les referències i comparacions constants, sí que deixen sobre la taula la manca d'una guia de prioritats que, de ben segur, hauria d'haver estat abordada pel conjunt del consistori en una fase prèvia.
Personalment sí que he trobat a faltar una menció més clara a la previsió d'una despesa social que podria créixer com a resultat de la crisi que no cessa....
Dos apunts no anecdòtics: algunes cares d'alguna/un regidora/or i els intercanvis agres de desconsideracions als que, malauradament, ens tenen acostumats a presenciar en un moment donat de cada Ple.
Fer cares, ganyotes, caigudes d'ulls, etc, i no adonar-se, escoltar, assimilar i pair que ets qui s'emporta la majoria de crítiques no dóna massa bon concepte d'alguna/un regidora/or. I provocar "a sabiendas" agres intercanvis verbals entre els/les mateixos/xes membres del Ple, a cada sessió, seguint l'exemple d'altres llocs de debat polític, tampoc contribueix a millorar la imatge dels nostres polítics.
Quedaria el quart apunt al que feia referència al títol. Els dos darrers punts de l'ordre del dia eren un reconeixement al Molt Honorable Heribert Barrera (CiU, PSC i ERC (14), a favor, i PP (2) en contra) i l'adhesió de Calella a l'Associació de Municipis per la Independència (CiU i ERC (10) sí, PSC i PP (6) no). I la meva pregunta és, per què després dels discursos anticatalanistes i espanyolistes rancis del PP s'acaba sempre dient que ells, si més no, són conseqüents, i es trasllada la discussió a altres opinions menys ofensives? Crec que és un mal endèmic que patim.... no tinc cap resposta més aclaridora.
Resumint, ja tenim Pressupost per al 2012 i som a l'Assemblea de Municipis per la Independència. Sort a tots i bon any!
Quan vaig arribar a casa vaig posar la tele i feien Matrix....